الگوی پخشی با سقف مسطح
.

الگوی پخشی با سقف مسطح
.
این الگو هم بازگشتی است و هم پیرو روندی. پس تنها با توجه به جهت شکست الگو میتوان گفت که بازار به کدام سمت حرکت خواهد کرد. در این الگو، اوجهای قیمتی تشکیل شده در یک سطح قیمتی قرار دارند. به همین دلیل سقف دامنه محدود نوسانی یک سطح افقی است. اما کفهای قیمتی تشکیل شده سیر نزولی دارند. یعنی کف دامنه محدود نوسانی یک خط روندی نزولی است. در الگو بایستی حداقل دو اوج و دو کف قیمتی تشکیل شده باشد.
مثل سایر الگوهای پخشی یکی از لازمههای شکست قطعی الگو، کاهش یا افزایش جزئی پیش از شکست الگو است. برای برآورد اهداف قیمتی هم از ارتفاع الگو استفاده میکنیم. در شکست صعودی ارتفاع الگو را به سقف دامنه محدود نوسانی اضافه میکنیم. در شکستهای نزولی و پس از افزایش جزئی، خط افقی از آخرین و پایینترین سطح قیمتی رسم میکنیم. ارتفاع الگو را از سطح شکست احتمالی کم میکنیم، تا هدف قیمتی نزولی به دست آید.
طبق آمار، شانس شکست نزولی و صعودی یکسان است. پس حتماً منتظر تکمیل و شکست قطعی الگو بمانید و پس از آن به تحلیل و معامله اقدام کنید.
.
مثال اول
.
.
در نمودار چهارساعته EURJPY، شاهد تشکیل الگوی پخشی با سقف مسطح هستیم. همانطور که گفته شد، تا زمانی که شکست الگو روی نداده، نمیتوان از مسیر بعدی بازار حرف زد. در این مثال دو اوج قیمتی همسطح تشکیل شده است. کفهای قیمتی هم سیر نزولی دارند. تعداد برخوردها الگو را تائید میکنند. در آخرین برخورد بازار به کف الگو، شاهد افزایش جزئی در قیمت هستیم (پیکان سبز). این افزایش جزئی حکایت از شکست نزولی احتمالی دارد. پس بهتر است که در چنین شرایطی برای شکست نزولی الگو آماده شد.
ابتدا سطح افقی از آخرین کف قیمتی الگو رسم میکنیم. این سطح شکست احتمالی الگو است. از سقف الگو هم خط افقی دیگری رسم میکنیم. فاصله این دو خط افقی، ارتفاع الگو است. برای برآورد اهداف قیمتی، نصف ارتفاع الگو (هدف اول) را از سطح شکست (۱۱۹٫۷۰۲) کم میکنیم. برای به دست آوردن هدف قیمتی دوم، ارتفاع الگو را از سطح شکست کم میکنیم.
.
مثال دوم
.
.
این نمودار همان نمودار مثال قبلی است. با این تفاوت که الگو پس از شکست نزولی و رسیدن به اهداف قیمتی، الگوی دیگری را تشکیل داده است. الگوی بعدی هم، الگوی پخشی با سقف مسطح است. اما این بار، شکست الگو صعودی است و بازار تنها توانسته به اولین هدف قیمتی برسد. یعنی بازار تنها به اندازه نصف ارتفاع الگو از سقف دامنه محدود نوسانی فاصله گرفته است. به کاهش جزئی قیمتی پیش از شکست صعودی توجه کنید (پیکان سبز). منظور از کاهش جزئی، حرکت نزولی از سقف الگو است، که در بین راه به سمت بالا باز میگردد و از رسیدن به کف الگو باز میماند.
.
مثال سوم
.
.
در نمودار EURJPY پانزده دقیقه، الگوی پخشی با سقف مسطح تشکیل شده است. با شمردن تعداد برخوردهای صورت گرفته، الگو تائید میشود. کاهش جزئی بعد از آخرین اوج قیمتی (پیکان سبز) هم نشانگر احتمال شکست صعودی است. پس بایستی پایینترین سطح قیمت و سقف قیمتی را برای انجام محاسبات ساده مشخص کرد. در ادامه با جمعکردن ارتفاع و نصف اندازه ارتفاع الگو، اهداف قیمتی را در نمودار مشخص میکنیم.
همانطور که مشاهده میشود، بازار پس از عبور از سطح شکست (سقف دامنه محدود نوسانی) توانسته به هدف اول برخورد کند، اما برای رسیدن به هدف دوم تقریباً یک روز طول کشیده است. تغییر سقف دامنه محدود نوسانی از مقاومت به حمایت هم نکته جالبی است. در این الگو شاهد شکست جعلی به بالای سقف دامنه محدود نوسانی هستیم. منظور همان دنباله کندلی است که بین دو اوج قیمتی الگو تشکیل شده است. این یک شکست جعلی است و از دید نموداری، معنای خاصی ندارد. به همین دلیل بایستی از آن چشمپوشی کرد.
در اینجا شاید به نظر برسد که الگو، یک الگوی پخشی باشد. مثل شکل زیر.
.
.
بایستی توجه کرد، که این نمودار پس از تکمیل شدن، بهعنوانمثال آورده شده است. در واقع فرض شده که نمودار تا محل کاهش جزئی تکمیلشده و مابقی دادههای قیمتی در دسترس نیستند.